Paraku kaasneb pühadega sageli stress ja pinge. Kahetsusväärselt paljud sõnelemised kodudes lõppevad ka vägivallaga: rünnatakse oma lähedasi ja sageli võetakse appi ka tühjad klaaspudelid või isegi ahjuroop.

Tänavu registreeriti perioodil 24-26 detsember keskmiselt poolsada lähisuhtevägivalla juhtumit päevas. Kokku jõudis politseisse lausa 144 perevägivallaga seotud intsidenti.

Võrreldes möödunud aastaga registreeriti koduvägivalla juhtumeid vähem. Kui toona sai politsei keskmiselt 56 teadet päevas, siis tänavu oli number mõnevõrra väiksem: keskmiselt 48 intsidenti päevas. Viimase viie aasta jooksul on koduvägivalla juhtumite arv olnud kõrgeim 2015. aastal, kui korrakaitsjad kutsuti peretülisid lahendama keskmiselt 62 korda päevas.

Politsei saadetud infost võib lugeda:

22. detsembril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris lõi joobes 26-aastane mees oma tuttavat, 21-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. detsembril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas korteris toimus alkoholi tarvitamise ajal konflikt elukaaslaste vahel ning 39-aastane naine lõi 46-aastast meest.

22. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval asuvas korteris lõi joobes 43-aastane mees oma elukaaslast, 44-aastast naist.

22. detsembril teatati, et Lasnamäel Lasnamäe tänaval asuvas korteris lõi 38-aastane mees oma abikaasat, 37-aastast naist. Mees peeti kahtlustatavana kinni.

22. detsembril teatati, et Lasnamäel Kaelvipoja põigul asuvas korteris lõi 37-aastane mees oma ema, 60-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. detsembril tungis 34-aastane mees Kiviõlis Aasa tänaval asuvas korteris kallale 21-aastasele naisele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

23. detsembril tekkis Narvas Viru tänaval asuvas ühiselamus konflikt kahe naise vahel, mille tagajärjel lõi 38-aastane naine 44-aastast naist. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

23. detsembril teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas korteris lõi 34-aastane mees oma elukaaslast, 33-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval lõi 40-aastane mees 19-aastast meest. Politseinikud pidasid 40-aastase mehe kinni.

23. detsembril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval asuvas korteris lõi 29-aastane mees oma 56-aastast ema. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. detsembril kasutas Haapsalus Lihula maanteel 42-aastane mees füüsilist vägivalda talle tuttava 39-aastase naise suhtes, tekitades talle sellega valu. Naine toimetati haiglasse kontrolli.

24. detsembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus abikaasade, 42-aastase mehe ja 41-aastase naise vahel konflikt.

24. detsembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval asuvas kortermajas lõid tundmatud mehed 48-aastast meest.

24. detsembril tungis Pärnus Oja tänaval asuvas korteris 26-aastane mees kallale oma 29-aastasele abikaasale, kes sai viga.

24. detsembril tungisid Viljandi linnas ühes korteris peremehele kallale tema enda kutsutud külalised. Kakluse tegi eriti räigeks asjaolu, et mehe ründamiseks kasutati ka ahjuroopi.

25. detsembril lõi Surju külas asuvas korteris 45-aastane alkoholi tarvitanud mees oma 33-aastast elukaaslast, tekitades talle sellega valu.

25. detsembril lõi Tootsi alevis Ehitajate teel asuvas korteris 44-aastane mees mitmel korral rusikatega alaealise lapse juuresolekul oma 30-aastast elukaaslast.

25. detsembril tungis 53-aastane mees Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris kallale 34-aastasele naisele.

25. detsembril lõi alkoholijoobes 43-aastane mees Narvas Võidu prospektil asuvas korteris oma abikaasat, 35-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval lõi 27-aastane mees elukaaslast, 26-aastast naist.

"Kahetsusväärne, et paljude jaoks ei olnud pühadel kodu turvaline koht, kus lähedastega rahulikult aega veeta. Ka sel aastal pidid korrakaitsjad kodust ära viima nii mõnegi joobes pereliikme, kes oma lähedasele kallale läks. Eriti rasked olid need väljakutsed, kus lapsed nägid kaklust pealt või sattusid lausa selle keskmesse," lausus Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Krull.