Eeluurimisel kogutud informatsiooni järgi kahtlustatakse noormeest novembris Lasnamäel erinevates piirkondades toimepandud kuritegudes. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Hisko Varese sõnul valis noormees ohvriteks koolilapsi ning hetkel teadaolevad kannatanud on 8-12aastased.

"Noormees läks lapse juurde ja küsis telefoni helistamiseks. Kui kannatanu oli taskust või kotist mobiiltelefoni välja võtnud, rabas noormees selle ära ning jooksis minema. Ühel juhul lõi noormees kannatanut kehapiirkonda ning võttis seejärel mobiiltelefoni," kirjeldas Vares.

"Palume kõigil lapsevanematel, kelle lastelt on nimetatud piirkondades mobiiltelefonid kadunud või varastatud, anda sellest politseile teada. Kui mõni laps teab, et tema sõbralt varastati mobiiltelefon, palume samuti politsei poole pöörduda," rõhutas ta.

Noormehel võis tegude toimepanemise hetkel seljas olla tumedam kapuutsiga jope (karvase äärega), seljas seljakott (Adidase triipudega), peas halli värvi müts ning jalas halli värvi teksapüksid ja tumedad jalatsid.

Politsei palub kõigil, kes tunnevad videos kujutatud noormehe ära või kel on muud infot sarnase käekirjaga kuritegude kohta, anda sellest teada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5193 2093.