Rongi 14 vagunist 13 sõitis DuPonti linnakese lähedal rööbastelt välja, teatas Washingtoni osariigi patrulliteenistuse esindaja Brooke Bova. Ametnike sõnul oli rongis 77 reisijat ja seitse meeskonnaliiget, vahendab Reuters.

Vaata siit, kus õnnetus täpsemalt juhtus:

Õnnetusse sattus maanteel Intersate 5, mis kulgeb USA läänerannikul Kanada piirilt Mehhiko piirile, viis sõidu- ja kaks veoautot. Mõned autodes olnud said vigastada, kuid keegi ei hukkunud.

Bova sõnul on teada kolm hukkunut ja umbes sada inimest viidi piirkonna haiglatesse. Paljudel on kriitilised vigastused.

Amtraki rongid hakkasid eile esimest päeva kasutama uut sisemaal kulgevat raudteelõiku Washingtoni osariigi linnade Tacoma ja Olympia vahel, mis on osa 181 miljonit dollarit maksma läinud projektist reisiaja lühandamiseks.

Eilne Seattle’ist Portlandi suundunud rong, mis väljus kohaliku aja järgi kell 6 hommikul, oli esimene, mis suunati uuele teele.

Esialgu pole teada, kas rööbastelt väljasõit oli uue lõigu kasutamisega seotud. USA Rahvuslik Transpordiohutuse Amet (NTSB) teatas, et on veel vara öelda, mis õnnetuse põhjustas.

Osariigi transpordiamet teatas, et raudteelõigul on toimunud nädalate pikkune inspekteerimine ja katsetamine.