Ühe Põlissoomlasi esindava isiku enesetunne muutus jõulupeol nii halvaks, et tal kahtlustati alkoholimürgitust. Isik oksendas Eduskunta hoone koridori ega püsinud püsti. Tegemist ei olnud parlamendiliikmega, teatab Aamulehti.

Jõulupeol osalenud poliitikud ja muu personal hakkasid isiku tervise pärast muretsema ja arvasid, et on vaja arsti.

Eduskunta plenaaristungil oli alkoholiseaduse üle arutamas kristlikke demokraate esindav endine siseminister Päivi Räsänen, kes on arst, ja ta paluti isiku seisundile hinnangut andma.

„Olin kohal arstina. See peab paika, et mind toodi saalist keset täiskogu istungit. Ma olin just tellinud sõnavõtu ja ootasin, et aseesimees Mauri Pekkarinen mulle sõna annaks. Majas oli samal ajal käimas traditsioonilisi jõulupidusid,” kinnitas Räsänen Aamulehtile.

Arstina seob Räsäneni vaikimiskohustus ja üksiku patsiendi tervisest ta rohkem rääkida ei saa.

„Küll tundub see tõesti vastuolulisena, et Eduskuntas on käimas arutelu, kus räägitakse alkoholi kahjulikkusest, ja samal ajal juhtub majas nii,” nentis Räsänen.

Eduskuntasse kutsuti kiirabi, mis saabus umbes kell 22. Rängalt oksendanud patsient kanti kiirabiautosse. Pealtnägijate sõnul ei püsinud ta püsti.

Poliitikutest oli tugevas joobes kohal Põlissoomlaste parlamendiliige Teuvo Hakkarainen, kellel paluti lahkuda, kui patsienti kiirabiautosse viidi.