Ülemkohtu eesistuja lükkas tagasi 387 inimese esitatud taotluse. Need inimesed viibisid 12 kilomeetri raadiuses epitsentrist, kuid väljaspool valitsuse tunnustatud katastroofitsooni, teatas Jaapani rahvusringhääling NHK AFP vahendusel.

Epitsentrist 12 kilomeetri raadiuses, kuid väljaspool ametlikku katastroofitsooni olnud saavad tasuta ravi vaid tuumaplahvatusega seotud vaimuhaiguste ja nende komplikatsioonide puhul, teatas Nagasaki prefektuuri ametnik. Selles kategoorias on kokku 6278 inimest. Nad peavad elama Nagasakis, et tasuta ravi saada.

„Ametlikult tunnustatud ellujäänud teisest küljest saavad tasuta ravi pea igasugustele haigustele, sõltumata sellest, kus nad elavad,” teatas ametnik.

„Ma olen pettunud,” ütles taotluse esitanute juht, 81-aastane Chiyoko Iwanaga NHK-le. „Ma ei tea, kuidas seletada seda nendele, kellel on raskusi meditsiiniarvete maksmisega, ja nendele, kes on haiglas.”

Jaapani valitsus defineerib ametlikult tunnustatud katastroofipiirkonda ovaalina, mis on seitse kilomeetrit lai ja 12 kilomeetrit pikk.