Keskkriminaalpolitsei eeluurimine puudutab julgeolekusaladuse paljastamist. Juurdlus algas Soome kaitseväe palvel ja see on seotud Helsingin Sanomates laupäeval avaldatud ulatusliku artikliga Soome kaitseväe signaalluurekeskuse – Viestikoekeskuse – tegevusest, vahendab Helsingin Sanomat.

Keskkriminaalpolitsei teatas, et uurib juhtumit julgeolekusaladuse paljastamise ja ametisaladuse alase rikkumisena.

Politsei uurib ka seda, kas Helsingin Sanomat on avaldanud ebaseaduslikult selliseid julgeolekusaladusi, mis võivad tekitada tõsist kahju Soome riigikaitsele ja julgeolekule.

Keskkriminaalpolitsei teatas, et juurdluse juhi hinnangul ei saadud kodust läbiotsimist Helsingin Sanomate ajakirjaniku juures eile edasi lükata, sest politsei kahtlustas, et tema kodumaja keldris püüti eile pärastlõunal ilmselt hävitada käimas oleva eeluurimisega seotud olla võivat materjali.

Politsei sai asjast teada, kui päästeteenistus sai väljakutse keldritulekahju kohta. Lisaks päästjatele saabus üldise praktika järgi kohale ka politseipatrull.

Patrull andis saadud informatsiooni edasi, misjärel sai sellest teada ka keskkriminaalpolitsei.

„Sellel hetkel määrati elumaja keldris põlenud arvuti konfiskeeritavaks. Selle järel määrati korterisse ja keldriruumidesse spetsiaalne läbiotsimine,” teatas keskkriminaalpolitsei.

Läbiotsimise käigus viis politsei kaasa ajakirjaniku isikliku telefoni, Helsingin Sanomate telefoni, isikliku arvuti, isikliku iPadi ja hulgaliselt mälupulki.