Allika sõnul valis Kreml välja riikliku relvastusprogrammi lõpliku variandi aastateks 2018-2027. Prioriteet on selles tuumaheidutussüsteemidel, suure täpsusega relvadel ning relvastuse ja tehnika tarnimisel üldotstarbelistele jõududele. Oodatakse, et president Vladimir Putin allkirjastab dokumendi nädala jooksul.

Maaväed saavad uued õhutõrjesüsteemid, tankid T-90 ja T-14 Armata. Tuumaheidutussüsteemide osana näeb programm ette õhus baseeruvate tiibrakettide, allveelaevade ballistilise rakettide ja maismaa mandritevaheliste rakettide hankeid.

Merevägi hangib programmi järgi diiselelektrilisi allveelaevu, uue põlvkonna Haski-klassi tuumaallveelaevu uute mandritevaheliste ballistiliste rakettidega ning korvette, fregatte, sidelaevu ja teadusliku uurimise laevu.

Programmis on mainitud ka siseministeerium, Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB), rahvuskaart ja Välisluureteenistus (SVR), mis saavad kolm triljonit rubla.

Putin teatas 14. detsembril, et 2018. aastal on Venemaa sõjalised kulutused 2,8 triljonit rubla (40 miljardit eurot). Putini sõnul ei mõjuta see sotsiaalsfääri.