Venemaa president Vladimir Putin kõneles täna telefoni teel USA Donald Trumpiga, tänades ameeriklasi sekkumise eest, mis viis terrorirünnaku nurjamiseni, vahendab uudistekanal BBC Kremli pressiteenistust.

Vene riigipea palus Trumpil venelaste poolt tänada CIA direktor Mike Pompeot ja kogu CIA meeskonda, kes olid rakukese paljastamise taga, lubades, et ka nende luure jagab ameeriklastele teavet võimalikest ohtudest.

Terroristliku rakukese plaani järgi pidid nad eile ründama isetehtud lõhkeseadeldistega „ühte kultusasutust”, mis oli teadete kohaselt Peterburi Kaasani katedraal, ja veel mitut inimeste massilise kogunemise kohta.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Huckabee Sanders andis täna õhtul ka Washingtoni poolt teada telefonikõne toimumisest USA riigipea ja tema Venemaa ametivenna vahel. „Ma võin kinnitada, et USA president ja president Putin vestlesid täna,” säutsus ta oma Twitteri kontol.

Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus teatas reedel, et 13. ja 14. detsembril peeti kinni seitse terroriorganisatsiooni liiget, kelle juurest leiti lõhkeainet, tulirelvi, laskemoona ja ekstremistlikku kirjandust. Ühtlasi likvideeriti pommide valmistamise laboratoorium.

FSB teatel juhiti konspiratiivse rakukese tegevust välismaalt sõnumivahetusplatvormi Telegram kaudu. Vene julgeolekuagentuuri video järgi tunnistas üks kinnipeetuist terroriaktide ettevalmistamise üles, kuid ka tema kavatses enda sõnul lõhkekeha vaid valmistada, mitte seda õhkida.