Jahiloss on omataolistest kuulsaim, mille arhitektuuri eripäraks on kümned tornikesed, kõrged korstnad ja katuseaknad - kõik tihedalt kaetud kaunistustega. Ajalooline loss asub pealinnast Pariisist umbes 200 kilomeetri kaugusel edelas.

Macron, kes saab 40. aastaseks tulval neljapäeval, veetis uhkes château’s nädalvahetuse koos oma perekonna ja abikaasa Brigitte’iga, vahendab uudisteportaal The Local ajalehte Nouvelle Republique.

Territooriumil asuvate neljatärnielamute nädalavahetuseks rentimine maksab keskmiselt 800 kuni 1000 eurot. Elysee palee teatel ei tasu riigipea sünnipäeva eest maksumaksja, vaid see raha tuleb Macronide perekonna isiklikust taskust.

Küll aga ei päästnud see presidenti opositsioonipoliitikute kriitikast. „Miks tähistab ta oma sünnipäeva Chambord'is?“ küsis vasakäärmuslik Jean-Luc Melenchon ajalehe Le Figaro teatel. „Milline kummaline idee! Ma olen vabariiklane viisil, et kõik kuninglike sümbolitega seonduv
on minu jaoks ärritav. Ma arvan, et see on lihtsalt naeruväärne.“

„Ajal, mil prantslastel tuleb kannatada maksude, ebakindluse ja sisserände pärast, tähistab president Emmanuel Macron oma 40. sünnipäeva Chambord'is,“ säutsus parempoolne poliitik Nicolas Dupont-Aignan oma Twitteri kontol. „Ajastud muutuvad, kuid oligarhia jääb lihtrahvast endiselt äralõigatuks.“