„Tunnistada Susi, Raivo süüdi kuriteo toimepanemises, mis kuulub Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 276 (spionaaž) alla, ja määrata talle karistus vabadusekaotuse näol pikkusega 12 aastat karistuse kandmisega range režiimiga koloonias,” öeldakse täna ette loetud otsuses.

Susi kohtuasi on „täiesti salajane” ja protsess oli suletud.

Susi vahistati Moskvas 2016. aasta 10. veebruaril Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis teel Tallinnast ühte Kesk-Aasia riiki. Moskva Lefortovo kohtu otsusega jäeti ta aastaks vahi alla. Susi advokaadi Aleksei Tolpegini sõnul esitati tema kaitsealusele süüdistus spionaažis seoses aastatel 2004-2007 toimunud sündmustega.

Susi eitab kategooriliselt oma süüd ja leiab, et on sattunud Vene-Eesti suhete pantvangiks.

Eesti äriregistri järgi on Susi firmade Laki Auto, Musket ja Aerohooldus OÜ kaasomanik.

Susi kliendid olid Venemaa, Suurbritannia, USA ja Lääne-Euroopa lennuklubide kliendid.

Delfi on kirjutanud, et Raivo Susi ja OÜ Musket olid välisministeeriumi sõjalise kauba registreeritud vahendajate nimekirjas. Vahendatavaks kaubaks on muu hulgas tulirelvad, laskemoon, tulejuhtimisvarustus, vee- ja maismaasõidukid, õhusõidukid, soomus- või kaitsevarustus.

2001. aastal kirjutas Äripäev, et Eestis ei ela teist nii jälitatud inimest kui Susi. Tema vastu on huvi tundnud nii kapo, majanduspolitsei, toll, piirivalve, maksuamet kui ka välisministeeriumi strateegiliste kaupade komisjon. Susi tõi toona Venemaalt lennukeid Eestisse ja müüs neid läände edasi.

2006. aastal kirjutas Eesti Ekspress, et Susile kuuluv OÜ Musket võitis rahvusvahelise riigihanke, millega otsiti reaktiivtreeninglennukeid, et Eesti piloote sihitajateks koolitada. Sihitajad peavad radari abil hävitaja õhus sihtmärgini viima.