Saakašvili toetajad lõhkusid väikebussi uksed, milles Saakašvili koos korrakaitsjatega viibis, vahendab UNIAN.

Saakašvili kutsus kiievlasi üles kogunema Maidanile ning alustama rahumeelset protsessi Ukraina vabastamiseks "Porošenkost ja tema bandest" ning oligarhidest.

Maidani ja Euroopa väljaku kaudu liiguti ülemraada hoone juurde.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas, et Saakašvili vahistati seoses kriminaaljuurdlusega kuritegelike organisatsioonide liikmetega koostöö tegemise ja nende kriminaalse tegevuse varjamise üle.

Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko teatas, et Saakašvili korraldas protestiaktsioonid eesmärgiga haarata Ukrainas riigivõim koostöös Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši ja ärimees Sergi Kurtšenko kuritegeliku grupeeringu liikmetega, et lõpetada kriminaaljuurdlus nende üle.

Saakašvili toodi varem välja tema elupaigast Kiievi kesklinnas, kus toimus enne läbiotsimine. Hiljem sai teatavaks, et Saakašvili ronis läbiotsimise ootamatuse tõttu kaheksakordse maja katusele ja ähvardas sealt alla hüpata, kui keegi teda puudutab, vahendab UNIAN.

Katuselt süüdistas Saakašvili Ukraina võime kokkumängus Venemaaga. Saakašvili väitel täidavad Ukraina võimud Venemaa presidendi Vladimir Putini käsku.

Läbiotsimine toimus seoses kriminaaljuurdlusega ennast varjavate poliitikute üle, kes võisid Saakašvili tegevust finantseerida.

Maja juurde kogunes suur hulk korrakaitsjaid, Saakašvili toetajaid ja ajakirjanikke. Kui ukse ette püüti püstitada barrikaade, algasid kokkupõrked.

Korrakaitsjatel õnnestus siiski Saakašvili katuselt alla ja majast välja tuua. Auto vahistatud Saakašviliga üritas mööda tänavat minema sõita, kuid meeleavaldajad blokeerisid läbipääsu.