Üritusest võttis osa tuhandeid inimesi, kellel oli eduka katsetuse puhul võimalik nautida ilutulestikku, vahendab uudistekanal BBC.

Ajalehe Rodong Simmun fotodelt oli näha, et linna keskväljak oli kaunistatud punaste bänneritega, mille all juubeldasid tuhanded inimesed, aplodeerides kohalikele võimudele katsetuse õnnestumise puhul. „Me tähistame südamest raketi Hwasong-15 õnnestunud katsetust, mis näitas Põhja-Korea võimsust ja suurust kogu maailmale,“ seisis ühel hiiglaslikul plakatil.

Isolatsionistlik riik teatas kolmapäeval mandritevahelise ballistilise raketi Hwasong 15 katsetamisest, mis jõudis 4475 kilomeetri kõrgusele ja kukkus merre 950 kilomeetri kaugusel väljalaskmiskohast.

Rakett oli arenenum kui ükski varem katsetatu. „Mandritevahelise ballistilise raketi Hwasong-15 tüüpi relvasüsteem on mandritevaheline ballistiline rakett, mille tipus on ülisuur raske lõhkepea, mis on võimeline andma lööki kogu USA mandriosale,” teatas uudisteagentuur KCNA.

Põhja-Korea valitseja Kim Jong-un teatas katsetuse järel, et tema maa on saavutanud täieliku tuumariikluse pärast uue raketi katsetamist, mis on võimeline lendama igale poole USA-s.