Võimud palusid inimestel sündmuskohalt eemale hoida ja võimalikult ruttu varjuda poodidesse Oxford Streetil. Vahetult pärast intsidendi toimumist õhtusel tipptunnil evakueeriti rahvarohkes kaubanduspiirkonnas asuvast jaamast sadu inimesi.

Ühe pealtnägija sõnul jalutas Eesti aja järgi kella 18.30 paiku metroojaama relvaga meesterahvas, mille peale sealt rahvas karjudes välja tormas, otsides varju lähedal asuvatest poodidest.

Mitme allika sõnul avati metroojaamas tuli, kuid see ei leidnud ikkagi kinnitust.

Kohapeal olid raskelt relvastatud politseinikud. Metrooliiklus piirkonda peatati.

Piirkonnas viibinud Eesti tudeng Aleksander ütles Delfile, et praegu on sealkandis politseid veel näha küll, ent kõik metroojaamad on avatud ja elu käib harjunud rütmis edasi. Just see metrojaam Oxford Streetil on paik, kus just täna, tööpäeva lõpus ja veel legendaarse ostupüha Musta Reede ajal võib leida kõige rohkem rahvast kogu Londonis, seega ei saa välistada, et just tavatu rahvarohkuse tõttu võis paanika puhkeda kergemini kui mõnel tavalisel päeval. Kui nii võtta, läks hästi, et kedagi surnuks ei tallatud, lisas Aleksander.

Aleksander ütles, et nägi vahetult enne terroriväidete kohta kohta teate saamist, kuidas kaks politseiautot ajasid taga mootorratturt, ent see polnud usutavasti asjaga seotud.

Üldiselt suhtuvad londonlased terroriohtu ootamatult ükskõikselt, ütles Aleksander. Ta tõi näite paari kuu tagant - kui septembri keskel plahvatas nõrgajõuline lõhkekeha metroorongis ja kogu liiklus korraks suleti, siis tema kursusekaaslane, kes just sama liini kaudu kooli tahtis sõita, oskas kurta ainult selle üle, et pidi metroo asemel bussiga sõitma, rõõmu pääsemise üle või paanikat terrori pärast ei paistnud kusagil.