Prantsuse õigussüsteemis võib see samm, aga ei pruugi, viia kohtuprotsessini. Süüdimõistmise korral võib Kerimovit oodata kuni kümneaastane vanglakaristus, vahendab Reuters.

Nice’i kohtunik otsustas, et Kerimovi võib vahi alt vabastada, kuid ta peab oma passi hoiule jätma ega tohi piirkonnast lahkuda. Määrati ka viie miljoni euro suurune kautsjon ja Kerimov peab käima mitu korda nädalas end politseis registreerimas.

Prantsuse õigussüsteemi allikas ütles, et uurimine keskendub mitme luksuselamu ostmisele Prantsuse Rivieras riiulifirmade kaudu, mis võis võimaldada Kerimovil vähem makse maksta.

Kreml teatas varem, et teeb kõik esmaspäeva õhtul Nice’i lennujaamas vahistatud 51-aastase miljardäri õiguste kaitsmiseks.

„Me teeme kõik, mis on meie võimuses, tema seaduslike huvide kaitseks,” ütles Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov pressikonverentsil. „Välisministeerium teeb praegu intensiivset tööd.”

Prokuratuur taotles Kerimovi vahi alla jätmist. Ametliku uurimise alla võeti ka teine isik.

Kerimov on pärit Dagestanist ja oli kuni 2016. aastani jalgpalliklubi Anži Mahhatškala omanik. Tema varade suurus oli ajakirja Forbes andmetel tipus 2008. aastal, kui selleks hinnati 17,5 miljardit dollarit, kuid 2009. aastal langes see kolme miljardini.