Kohtu hinnangul oli Valeri Geimoneni poolt kannatanule elutähtsate organite nagu pea ja rindkere piirkonda hulgaliselt torke-lõikehaavade tekitamise eesmärgiks kannatanu tapmine. Samuti pidi ta selle tegevusega teadma, et kannatanu surm saabub või vähemalt pidama seda võimalikuks. Seega pani ta teo toime kavatsetult.

Seejuures, sellisel brutaalsel viisil korduvalt, kestvalt ja valu tekitavalt noaga 40 korral torke-lõikehaavu tekitades väljendas Valeri Geimonen põhimõttelist ja erilist hoolimatust inimelu ja inimelu kui väärtuse suhtes, pannes seega toime tapmise julmal viisil.

Valeri Geimonenile esitati süüdistus selles, et ta tungis selle aasta 12. märtsi õhtul Lasnamäel vanas pooleliolevas trammidepoos, mis oli mõlemale mehele elupaigaks, kallale voodis lamanud kannatanule. Lõi kannatanut rusika või mõne muu tömbi esemega ja samuti noaga pea ja ülakeha piirkonda, tekitades talle 40 torke-lõikehaava. Tekitatud torke-lõikehaavadest 3 põhjustasid eluohtliku tervisekahjustuse, mille tagajärjel kannatanu suri lühikese aja jooksul sündmuskohal.

Kohus mõistis Geimonenilt välja ka kriminaalmenetluse kulud kokku üle 7000 euro.

Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb kohtule teatada 7 päeva jooksul.