Ajalehel The Wall Street Journal õnnestus rääkida Trumpi kampaaniameeskonda uuriva eriprokurör Robert Muelleri uurimisega kursis olevate allikatega. Väidetavalt pakkus Türgi Flynnile selle eest mitu miljonit dollarit.

Uurijatele pakub huvi Flynni kohtumine Türgi ametnikega, mis leidis aset mõni nädal pärast Trumpi valimisvõitu.

Türklased lubasid, et kui Flynnil õnnestub julgeolekunõunikuna korraldada riigipöördevandenõus süüdistava Fettulah Güleni kodumaale tagasisaatmine, jõuab temani salajaste kanalite kaudu 15 miljonit dollarit.

Ka CIA endine direktor James Woolsey, kes oli üks Trumpi nõunikest, tõdes, et võttis osa disskusioonidest, milles käigus arutati ka mitteseaduslikke võimalusi islamivaimulik välja saata.

Ajalehe väitel osalesid mullu septembris toimunud kohtumisel Flynn, Trumpi toonane rahvusliku julgeoleku nõunik, Türgi president Recep Tayyip Erdogani väimees ja Türgi välisminister Mevlut Cavusoglu.

Ühtlasi paluti Flynnilt abi president Erdoğani tuttava, Iraani-Türgi ärimees Reza Zarrabi vabastamisel, kes võeti ameeriklaste poolt kinni mullu kevadel süüdistusega, et ta aitas Iraanil USA sanktsioonidest mööda hiilida.

Väidetavalt kaaluti võimalust toimetada Gülen eralennukil salaja Imrali saarel asuvasse vanglasse.