Trump oli juba helikopteris ja see õhus, aga aina viletsamaks muutunud ilmaolud – peamiselt tihe udu – sundisid 18 minutit väldanud lennu järel sõjaväebaasi naasma.

Samal külastusel pidi viibima Lõuna-Korea president Moon Jae-in, et kahe riigi suurt sõprust kinnitada. Kumbki president pole selles tsoonis enne viibinud.

Trump viibib Lõuna-Koreas kaks päeva, seda Vaikse ookeani piirkonna laiema ringreisi raames, kus ta külastab viite riiki ja kohtub mitmete kohalike liidritega nagu Jaapani peaminister Shinzo Abe.

Muuhulgas pidas Trump oma esimese suurema kõne Aasias, mille käigus leidis söakust Põhja-Korea diktaatorit Kim Jong Uni veidi vastu ähvardada.

Trump hoiatas, et Põhja-Korea ei peaks USA-d ega selle liitlasi ähvardama. "Praegune USA valitsus on varasematest väga erinev. Ära alahnda meid ja ära meid proovile pane."

Trumpi sõnum on selge: tuumarelvaga ähvardamine võib viia Põhja-Korea riigi hävimiseni. "Su relvad ei lisa turvalisust, vaid seavad su võimu ohtu. Iga samm sellel tumedal rajal suurendab ohtu, mis sind ähvardab. Põhja-Korea ei ole su vanaisa kujutletud paradiis, vaid põrgu, mida keegi ei vääri!"