Tuletõrje saabus Jakobsbergsgatanil Stureplani lähedal asuvale sündmuskohale eile hommikul kohaliku aja järgi kell 5.30. Tulekahju oli puhkenud maja seitsmendal korrusel, vahendas Aftonbladet.

Tuli saadi kontrolli alla alles kell 20.15 õhtul ning öö jooksul tegeles neli komandot järelkustutamisega.

Stockholmi tuletõrje esindaja Christer Wahlströmi sõnul võitles tulega 60-70 tuletõrjujat Stockholmi erinevatest komandodest. Suur piirkond sündmuskoha ümber oli blokeeritud.

Politsei esindaja Kjell Lindgreni sõnul viis kiirabi kaks inimest kontrollimiseks haiglasse. Nad olid ilmselt suitsu sisse hinganud.

Kella 8.30 ajal kohaliku aja järgi plahvatas majas gaasiballoon. Selle tagajärjel keegi viga ei saanud.

Oli suur oht, et kogu hoone võib kokku variseda, kui kandvad konstruktsioonid hävivad.

"Kui fassaad kokku variseb, on oht, et varing levib majja sisse," ütles päästeteenistuse esindaja Mats Kero, kelle sõnul on maja väga vana, tugevalt kahjustatud ja kuumuse tõttu ebastabiilne.

Päästetööde juhi Tony Franki sõnul töötatati põhimõtte alusel, et hoone võib iga hetk kokku variseda, mistõttu tuletõrjujad majas sees ei töötanud.

Öö jooksul leiti siiski, et varinguoht ei ole nii suur kui arvatud.

Politsei evakueeris ka terve Jakobsbergsgatani, kus asub põlev hoone ja Biblioteksgatani. Põhjuseks oli see, et päästeteenistus avastas tule leviku ohu naaberkinnistutele.

"Kogu kvartalit ähvardab nüüd tule levimine. Seal on ju igal pool puitkonstruktsioonid. Tulekahju ei ole meie kontrolli all ja me ei tea, kuidas see praegu levib," ütles Frank eile päeval.

Rängalt kahjustada saanud maja nimi on Vildmannen 7 ja selle on projekteerinud arhitekt Erik Josephsson 19. sajandi lõpus. Tegemist on kultuurimälestisega.