Tegemist on esimese korraga, kui pealtnäha omal algatusel tegutsenud töötaja on maha võtnud tuntud isiku konto, vahendab Washington Post.

Twitter postitas kõigepealt USA aja järgi eile õhtul avalduse, milles öeldi, et „konto deaktiveeriti kogemata inimliku vea tõttu Twitteri töötaja poolt”.

Nende 11 minuti jooksul nägid Trumpi konto külastajad vaid sõnumit „Sorry, that page doesn’t exist!” („Vabandust, seda lehekülge ei eksisteeri!”).

„Konto oli maas 11 minutit ja on pärast seda taastatud,” teatas Twitter oma avalduses. „Me jätkame asja uurimist ja astume samme selle uuesti juhtumise ärahoidmiseks.”

Tunde hiljem Twitter aga uuendas oma avaldust, teatades, et uurimine näitas, et deaktiveerimise viis läbi Twitteri klienditoe töötaja, kes tegi seda oma viimasel tööpäeval.

Trump on seda kontot kasutanud alates 2009. aasta märtsist. Ta on säutsunud üle 36 000 korra ja tal on 41,7 miljonit jälgijat.

Twitter on üks Trumpi peamisi kriitika ja rünnakute kanaleid. Intervjuus Fox Business Networkile ütles ta: „Kui keegi ütleb midagi minu kohta, saan ma teha bing, bing, bing ja selle korda ajada.”

Trump tunnistas, et tema lähedal olevad inimesed püüavad teda sotsiaalmeediast eemale juhtida. Kuid ta väitis, et säutsumine, kirjavead kaasa arvatud, on relv „valeuudiste” vastu.