Ainus kelle vahistamist ei taotleta, on Santi Vila, kes astus ametist tagasi 24 tundi enne seda, kui Kataloonia valitsus kiitis heaks iseseisvuse ühepoolse väljakuulutamise, vahendab La Vanguardia.

Prokuratuur esitas kaebuse kogu Kataloonia tagandatud valitsuse kohta. Valitsuse liikmeid süüdistatakse „kõige tõsisemates” kuritegudes, mille tõttu taotletakse ka tõkendeid.

Valitsuse tagandatud liikmeid süüdistatakse Kataloonia iseseisvuse väljakuulutamises ebaseaduslikul teel, milleks nad kasutasid Kataloonia parlamenti, regionaalpolitseid Mossos d’Esquadrat ja iseseisvusmeelseid organisatsioone, nagu Katalaani Rahvusassamblee (ANC) ja Òmnium Cultural.

Kohtunik hindas süüdistatavate tegude tõsidust ja määras kõigile Kataloonia valitsuse tagandatud liikmetele kautsjoni 6,2 miljonit eurot, mis tuleb ära maksta kolme päeva jooksul.

Prokuröri sõnul on olemas põgenemise, kuriteo kordamise või tõendite hävitamise oht, mistõttu ta leiab, et kõik endised valitsuse liikmed peale Vila tuleb vahi alla võtta.