Säutsude seerias väitis Trump, et vabariiklased võitlevad nüüd Venemaa-süüdistuste vastu, vaadates Clintoni poole, viidates uuele esindajatekoja juurdlusele Clintoni e-posti kasutamise ning president Barack Obama aegse Venemaaga sõlmitud uraanitehingu üle. Trump tegi selgeks, et tema usub, et Clintoniga tuleks tegelda jõulisemalt, kirjutades: „TEHKE MIDAGI!”

Trump ei öelnud, kes peaks midagi tegema või mida peaks tegema. Kriitikud süüdistavad teda aga püüdes mõjutada kongressi ja eriprokuröri juurdlusi tema Venemaa-sidemete kohta. Vihapurse Twitteris viitab aga sellele, et juurdluste pärast üha kurjem ja frustreerunum Trump kaalub kooskõlastatud kampaaniat tähelepanu juhtimiseks Clintonile ja teistele demokraatidele.

Eelmisel nädalal kinnitas Trump, et see oli Clinton, kes mängis venelastega kokku 2016. aasta presidendivalimiste mõjutamiseks.

Eilsetes säutsudes oma enam kui 40 miljonile jälgijale pakkus Trump süüdistuste litaaniat Clintoni vastu.

„Ei ole kunagi näinud sellist vabariiklaste VIHA & ÜHTSUST, nagu ma olen näinud seoses juurdluse puudumisega Clintoni tehtud valetoimiku kohta (nüüd $12 000 000?), uraan Venemaale tehingu, üle 33 000 kustutatud e-kirja, Comey kinnimätsimise ja palju muu kohta,” kirjutas Trump. „Selle asemel uurivad nad võltsi Trump/Venemaa „kokkumängu”, mida ei ole olemas.”

„Demokraadid kasutavad seda kohutavat (ja meie maa jaoks halba) Nõiajahti kurja poliitika jaoks, aga vabariiklased võitlevad nüüd vastu nagu ei kunagi varem. Demokraatidel/Clintonil on nii palju SÜÜD ja nüüd voolavad faktid välja. TEHKE MIDAGI!”

Trump viitas ilmselt eelmise nädala teadetele, et Clintoni kampaania ja demokraatide rahvuskomitee maksis uuringu eest, mis sisaldus jaanuaris BuzzFeedi avaldatud toimikus. See sisaldas väiteid Trumpi ja tema kaastöötajate sidemete kohta Venemaaga.

Trump taaselustas ka tõestamata väited, et Clinton oli osaline kaup kauba vastu tehingus, mille raames sai Clintoni fond annetusi tema toetuse vastu välisministrina äritehingule, mis andis Venemaale kontrolli suure osa uraanitootmise üle USA-s.

Trump naasis muidugi ka küsimuste juurde Clintoni eraserveri kasutamise kohta e-kirjavahetuseks ning selle juurde, kuidas USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endine direktor James Comey selle asja uurimise osas toimis. Juurdlus lõpetati Clintonile süüdistust esitamata. Trump nimetas algselt e-kirjade juhtumit Comey vallandamise põhjuseks, kuid tunnistas hiljem, et tegi seda Venemaa-juurdluse tõttu.

Trumpi ja tema nõunikke ootab eriprokurör Robert Muelleri esimene avalik aktsioon. CNN teatas reedel, et Washingtoni föderaalvandekohus on heaks kiitnud esimesed süüdistused Muelleri juurdluses ning on olemas plaan süüdistatavate vahi alla võtmiseks juba täna.

Mitmed kongressi komiteed on ette võtnud oma juurdlused Venemaa presidendivalimistesse sekkumise üle. USA luureteenistused jõudsid järeldusele, et Moskva püüdis kallutada kampaaniat Trumpi kasuks.

Mõned vabariiklased ei ole soovinud minna kaasa Trumpi jõupingutustega tähelepanu Venemaa sekkumiselt kõrvale juhtimiseks, väites, et seda episoodi tuleks uurida kui välispoliitilist ja rahvusliku julgeoleku probleemi, mitte presidendi isiklikku asja.