Turvatöötajad palusid kakluse algatajatel kohvikust lahkuda. Need kaks meest olid G4S patrullidele tuttavad tülinorijad, keda on ka varem tulnud baarides ja kohvikutes korrale kutsuda.

Kuna mõlemad mehed olid silmnähtavalt purjus ja tugevate alkoholilõhnadega ning turvatöötajatel oli info, et mehed olid saabunud autoga, siis otsustasid nad jälgida, kas mehed lahkuvad jala või autoga.

Pärast väikest jalutuskäiku kohviku lähiümbruses otsustasidki purjus mehed istuda tumedasse BMW maasturisse ja sõitma hakata. Sellele eelnes veel meestevaheline vaidlus, kumb on vähem purjus ja peaks rooli minema. G4S turvatöötaja teavitas olukorrast politseid ja sõitis BMW-le järele.

Politsei reageeris kiirelt. Kell 12 ja poolteist kilomeetrit eemal peatas politseipatrull BMW. Kuna maasturis olnud mehed käitusid agressiivselt, siis läksid G4S patrullid politseinikke abijõudude saabumiseni julgestama.

BMW-s olnud mehed keeldusid alkomeetrisse puhumast. Politsei pidas kinni 49- ja 44-aastased mehed ja viis joobe kontrolliks veretesti tegema. Meestel tuvastati alkoholijoove ning mõlemad viidi kainestusmajja. Esialgsetel andmetel jäi nende joobeaste väärteo piiridesse ehk alla 1,5 promilli.