Sobtšak teatas oma kandideerimisest kirjas, mille saatis ajalehele Vedomosti.

Sobtšak teatas, et on valimistel „kõigi vastu“.

„Teil ei ole oma kandidaati? Märkige ära Sobtšak. Te ei vali teda presidendiks. Te lihtsalt saate seadusliku ja rahumeelse võimaluse öelda „Aitab! Piisab!“,“ öeldakse kirjas.

Sobtšaki sõnul saab ta ära kasutada kõik oma trumbid, mille hulgas on populaarsus, organiseerimisvõime ja isegi materiaalne kindlustatus.

„Ma olen ajakirjanik, blondiin šokolaadis, reformaatori tütar, Vene opositsiooni koordinatsiooninõukogu liige. Ma ei ole võib-olla teie kandidaat, aga minu osavõtt valimistest kirjeldatud kõrgematele ametikohtadele on valijatele kasulik, teeb head Venemaa poliitilisele süsteemile," kirjutas Sobtšak.

Seni on soovi presidendivalimistel osaleda avaldanud erakonna LDPR esimees Vladimir Žirinovski, erakonna Jabloko asutaja Grigori Javlinski, Venemaa Kommunistide (Kommunistõ Rossii) juht Maksim Suraikin ning politoloog ja Sotsiaaltehnoloogiate Keskuse juht Andrei Bogdanov, vahendab Vesti.

Venemaa praegune riigipea Vladimir Putin ei ole otsusest uuesti kandideerida veel teatanud.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles kommentaariks, et Sobtšak vastab täielikult põhiseaduses presidendikandidaadile esitatud nõuetele.

Venemaa kommunistliku partei (KPRF) esimees Gennadi Zjuganov, kes samuti pole oma kandideerimisest veel ametlikult teatanud, kutsus aga Sobtšakki üles mitte muutma valimiskampaaniat pilaks ja tragikomöödiaks.