Süüdistuse kohaselt tappis Hokkonen oma elukaaslase pooleteise ööpäeva kestel, kasutades elukaaslase peal mitmel viisil füüsilist vägivalda. Vägivald hakkas pihta juba teisel oktoobril ning surm tuvastati kaks päeva hiljem.

Hokkonen lõi oma elukaaslast, kes oli viimased kuud haigena voodis veetnud, rusikate või jalgadega pea, kaela, rindkere, kõhu ja jäsemete piirkonda, muljus tema kehatüve peale astudes või hüpates, kägistas, pigistades kannatanu kaelaelundeid, sulges suu ja nina, rebis peast juukseid. Sellise tegevusega tekitas Hokkonen ohvrile kehatüve kinnise tömbi trauma ja peatrauma hingamispuudulikkusega, mis põhjustasid kannatanu surma.

Süüdistuse kohaselt pidi Hokkonen kannatanut elutähtsate organite ehk pea ja kehatüve piirkonda lüües, rõhudes ja kaelast, suul, ninal hingamisteed sulgedes seadma eesmärgiks kannatanu tapmise ja teadma, et ta surm saabub, või vähemalt pidama seda võimalikuks, pannes seega teo toime kavatsetult.

Seejuures pani Hokkonen toime tapmise piinaval viisil,lüües valu tekitavalt kuni kaks päeva kestva vägivalla tarvitamise käigus, eelnevate haiguste tõttu väheliikuvat ja nõrkustunde käes vaevlevat kannatanut valu tekitavalt erinevatesse kehapiirkondadesse, muljudes kehatüve peale astudes või kehatüve peal hüpates, juukseid peast rebides kauakestva vägivalla käigus.

Hokkonenile määrati karistuseks kümme aastat reaalset vangistust, millest arvestatakse maha eelvangistuses viibitud aeg - kaks päeva. Menetluskuludena tuleb Hokkonenil tasuda veel 1460 eurot, mis tuleb tasuda aasta jooksul.