See lubadus anti nädal enne seda, kui USA president Donald Trump teeb teatavaks lõpliku otsuse selle kohta, kuidas ta soovib Teherani vaos hoida. Oodatakse, et Trump peatab 15. oktoobril 2015. aasta rahvusvahelise kokkuleppe kehtivuse, mis ei tähenda iseenesest leppest väljumist, kuid annab kongressile 60 päeva aega otsustada, kas sanktsioonid taaskehtestada, vahendab Reuters.

Veel oodatakse, et Trump kuulutab Iraani võimsaima relvastatud jõu, revolutsioonilise kaardiväekorpuse terroriorganisatsiooniks.

„Me loodame, et Ühendriigid ei tee seda strateegilist viga,“ ütles Iraani välisministeeriumi esindaja Bahram Qasemi riikliku uudisteagentuuri IRNA vahendusel. „Kui nad seda teevad, on Iraani reaktsioon kindel, otsustav ja purustav ning Ühendriigid kannatavad kõiki selle tagajärgi.“

Revolutsioonilise kaardiväega seotud isikud ja organisatsioonid on juba USA välisriikide terroristlike organisatsioonide nimekirjas, kuid revolutsiooniline kaardivägi tervikuna mitte.

Revolutsioonilise kaardiväe ülem Mohammad Ali Jafari ütles eile, et kui uudis on korrektne Ameerika valitsuse lolluse kohta revolutsioonilise kaardiväe terrorirühmituseks pidamisel, peab revolutsiooniline kaardivägi Ameerika armeed Islamiriigi sarnaseks üle maailma.

Jafari ütles veel, et täiendavad sanktsioonid lõpetavad võimalused tulevaseks dialoogiks Ühendriikidega ning ameeriklased peaksid viima oma baasid välja revolutsioonilise kaardiväe rakettide 2000-kilomeetrisest lennuulatusest.