Juba järjekorras neljas USA rannikut tabav suurtorm viimasel kahel kuul sai uut hoogu Mehhiko lahe soojadest vetest, olles nõudnud juba 30 inimese elu, kui rappis eelnevalt Kesk–Ameerika riike Nicaraguat, Costa Ricat ja Hondurast, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Kuigi Nate oli maabudes veel orkaani tugevusega, jäi see oma võimsuselt alla kolmele eelnevale okraanile (vastavalt Harvey , Irma ja Maria), mis tõid laiaulatuslikku hävingut Texasesse, Floridasse ja Puerto Ricosse.

Tormi tõttu tuli gaasi- ja naftatootmine Mehhiko lahes ajutiselt peatada.

Orkaan suundub kiiresti sisemaale ja nõrgeneb veel täna troopiliseks tormiks, mille kese liigub üle Mississippi, Tennessee oru ja Appalachiani mägede, märkis orkaanikeskus, hoiatades, et veetaseme tõus Mississipi-Alabama piiril võib ulatuda kuni 3,4 meetrini.

Vesi tõusis üle kallaste, ujutades üle maantee Route 90 ja ookeaniäärse Biloxi ärikvartali. Tulvaveed on jätnud vee alla elamurajoonid üle kogu Mississippi ja Alabama.

USA lõunaosariigid on evakueerinud inimesed madalal asuvatest piirkondadest. Louisiana, Mississipi ja Alabama kuulutasid juba orkaani eel välja hädaolukorra.