Komitee esimees, Lõuna-Carolina vabariiklane Trey Gowdy ja Marylandi demokraat Elijah Cummings palusid Valgelt Majalt ja 24 föderaalagentuurilt aruandeid kõigi administratsiooni kõrgemate ametnike reiside kohta pärast Trumpi inauguratsiooni, sealhulgas reisijate nimesid, sihtkohti, seletusi ja kulusid kõigi valitsuse ja eralennukite lendude kohta, vahendab ABC News.

Komitee palub informatsiooni 10. oktoobriks.

Mitu Trumpi administratsiooni ametnikku on viimastel nädalatel oma reiside pärast tule alla sattunud.

Rahandusminister Steve Mnuchin kasutas augustis valitsuse lennukit reisiks New Yorgist Washingtoni pärast kohtumist presidendiga Trump Toweris ning taotles valitsuse lennuki kasutamist lennuks mesinädalatele Euroopas, kuid selle taotluse võttis ta lõpuks tagasi.

Mnuchin on õigustanud valitsuse lennuki kasutamist muu hulgas ka lennuks päikesevarjutuse ajal Kentucky osariiki Fort Knoxi.

Tervise- ja inimteenuste minister Tom Price’i on samuti kritiseeritud eralennuki kasutamise eest töö pärast lendamiseks. Reiside hulgas, millest esimesena teatas eelmisel nädalal väljaanne Politico, olid lennud Washingtonist Philadelphiasse ja tagasi, mis läksid maksma tuhandeid dollareid ja mille oleks võinud asendada rongisõidu või liinilendudega.