31. augustil kell 21.47 tuli väljakutse Pirita Selverisse, kus teatati, et valge Subaruga, kust lekib kütust, sõidab purjus mees. Patrull hakkas autot otsima ja sai peatselt teate, et teine patrull sai autojuhi tema koduaiast kätte. Oja oli jõudnud auto oma hoovi parkida, aga ei jõudnud veel autost välja, kui politseinikud ta tabasid.

Subaru vaatlemisel selgus, et auto esistange oli katki, samuti olid mõlemad esirehvid katki ja auto sõitis velgede peal. "Vesteldes Peetriga oli tal jutt segane ja oskas öelda, et kellelegi otsa ta ei sõitnud ja oli ainult kusagilt üle tee ääre sõitnud," kirjutas politseinik.

Oja viidi seejärel Ida-Harju politseijaoskonda, kus tal mõõdeti alkoholijoove 0,81 milligrammi liitri väljahingatava õhu kohta ehk 1,62 promilli. Kriminaalse joobe piir on alates 0,75 milligrammist liitri väljahingatava õhu kohta ehk alates 1,5 promillist.

Ülekuulamisel tunnistas Oja üles, et on purjus peaga juhtimises süüdi ja kahetses puhtsüdamlikult tehtut. Ta kirjeldas toimunut järgmiselt: "Eile õhtul olles kodus tarvitasin alkoholi - jõin paar klaasi džinni toonikuga," rääkis Oja.

Seejärel otsustas ta istuda rooli ja sõita Pirita Selverisse. "Sain sõita umbes 1 kilomeeter. Siis sõitsin millelegi otsa, siis kutsus keegi politseipatrulli. Mind pandi puhuma kohapeal, indikaatorvahend näitas minul alkoholi väljahingatavas õhus, mind kõrvaldati sõiduki juhtimiselt," rääkis Oja.

Juba järgmisel päeval mõistis kohus Ojale karistuseks kolm kuud ja 28 päeva tingimisi vangistust ja võttis ära load kolmeks kuuks.