Moskvas evakueeriti viimase ööpäeva jooksul üle 12 000 inimese, teatas informeeritud allikas täna Interfaxile.

Allika andmetel said operatiivteenistused eile anonüümsed telefonikõned pommiähvardustega enam kui 30 objekti kohta. „Ohvrite“ hulgas on üks prefektuur, üle kümne rajoonivalitsuse, kolm omavalitsust, seitse muuseumi, Vassili Blažennõi kirik Punasel väljakul, kaks linnaparki ja seitse kaubanduskeskust, teatas allikas.

Lisaks sellele tuli inimesed välja viia ettevõtte Yandex kontorist, mida veidi enne seda oli külastanud Venemaa president Vladimir Putin.

Allika sõnul oli pommiähvarduste tipphetk eelmisel nädalal. Näiteks 13. septembril evakueeriti üle 100 000 inimese. Seejärel anonüümsete kõnede arv vähenes, kuid nüüd on käimas uus puhang.

Venemaa eriolukordade minister Vladimir Putškov ütles varem Interfaxile, et inimeste massiline evakueerimine Venemaa erinevates regioonides ei ole seotud mingite õppustega ning vastav ametkond analüüsib olukorda praegu tähelepanelikult. Putškovi sõnul on tegemist tõsise probleemiga.

Venemaa siseministri asetäitja Igor Zubov avaldas arvamust, et anonüümsed pommiähvardused Venemaa avalikes kohtades võivad olla suunatud õiguskaitseorganite valvsuse hajutamisele.

„Süsteem peab reageerima, sest kui ei reageeri, tuleb mass valekõnesid, aga pärast vale võib järgneda nii öelda tõeline. See on valvsuse hajutamine,“ ütles Zubov.