„Nad lendasid sihtmärgi peale, jäi umbes 500 meetrit, ülesande järgi lülitatakse teel lahingusse sisse relvastuse vooluahelad, nad lülitasid, aga miski seal läks lühisesse ja raketid väljusid ise. Killud lendasid laiali, põles vähemalt kaks autot, kaks inimest sai raskelt vigastada, praegu on nad haiglas. See oli treening enne mingit pokazuhha’t. Kannatada said ilmselt ajakirjanikud,“ teatas 66.ru-le informeeritud allikas.

Millal õnnetus täpselt juhtus pole teada. „See juhtus eile või üleeile,“ ütles allikas.

Teises sotsiaalmeediasse jõudnud videos näidatakse väidetavalt rususid pärast plahvatusi.

Lääne sõjaväeringkonna pressiteenistus rõhutas pärast teadete ja video levimist, et eile ei toimunud manöövritel mingeid lennuväega seotud intsidente.

„Kõik teated sotsiaalvõrgustikes „kogupaukudest ajakirjanike summa pihta“ ja „suurest hulgast raskelt haavatutest“ on tahtlik provokatsioon või kellegi isiklik rumalus,“ teatas pressiteenistus RIA Novosti vahendusel.

Lääne sõjaväeringkond teatab, et sotsiaalmeedias avaldatud videos on teine episood, mis leidis aset siis, kui helikopterid harjutasid maapealsete sihtmärkide tabamist.

„Ühe helikopteri sihtimissüsteemi poolt toimus ekslik sihtmärgile lukustumine. Juhitamatu raketi mahakukkumise tagajärjel sai kahjustusi üks ilma inimesteta veok,“ selgitas lääne sõjaväeringkonna pressiteenistus.

Venemaa lääne sõjaväeringkonna pressiteenistus teatas varem, et lääne sõjaväeringkonna armee lennuväe ründekopterite Mi-28N ja Ka-52 meeskonnad harjutasid 17. septembril Luuga polügoonil strateegiliste ühisõppuste Zapad-2017 raames õhuluure ülesannete täitmist, raketilöökide andmist maapealsetele sihtmärkidele ning maapealse väegrupeeringu katmist õhust.