Rootsi väljaande Aftonbladeti andmeil kutsuti laupäeval kell 15 Stockholmi äärelinna Nackasse kiirabi. Kohale saabudes nägid kiirabitöötajad nad nelja meest, kes üritasid neid suunata metsa, kuna seal oli meeste väitel vigastatud inimene. Enne kui kiirabitöötajad metsa suundusid, avastasid nad, et meeste kõrvale pargitud auto pakiruumis lebab raskelt vigastatud inimene.

Politsei arvab, et mehed üritasid kiirabitöötajaid trikitada, suunates neid metsa, kus tegelikult kedagi ei olnud. Vigastatud mees, kes on välisministeeriumi kinnitusel eestlane, suri pühapäeva öösel haiglas.

Laupäeval vahistas Rootsi politsei mõrvas kahtlustavana kuus kahtlusalust. Neli neist vabastati pühapäeva hommikul, kaks ülejäänut lõunal. Väidetavalt pole kahtlused piisavalt tugevad, et kuute meest vahi all hoida.

Politsei pole veel kindel, kas tegemist on kuriteo või õnnetusega. "Ma ei saa kommenteerida, kummaga siin tegu on," rääkis Lõuna-Stockholmi politseinspektor Daniel Löfgren Aftonbladetile. "Peame ootama lahkamistulemusi." Pühapäeval kuulati üle veel neli inimest.

Sarnaselt Aftonbladetile on kirjutanud artikli ka kohalik Nacka väljaanne NVP. Ka nende loos pole politseil suurt midagi lisada.

Kuvatõmmis kohalikust Rootsi ajalehest

Õhtulehega vestelnud naise sõnul on ka mehe surnuks peksnud inimesed samuti rahvuselt eestlased. „Täpsemalt asjaolusid ei tea, kuid noored mehed olid omavahel tuttavad ning enamik neist töötab ehitusel. Sjöbrinkeni tänaval asuv maja oli laupäeval pikemat aega ümber piiratud ning hiljem töötasid seal kaua uurijad ja eksperdid,“ ütles ta Õhtulehele.

Välisministeeriumist kinnitati Delfile, et hukkunud mees on eestlane. Rohkem infot hetkel välisministeeriumil ei olnud.