Pärnu maakohus kinnitas täna prokuratuuri ja süüdistatava vahel sõlmitud kokkuleppe, mille järgi tuleb 45-aastase naise surmaga lõppenud avarii süüdlasel kanda reaalselt ära 2 aasta ja ligi kahe kuu pikkune vangistus.

Tänavu 2. juuni õhtul Lääne-Nigula vallas Ääsmäe-Haapsalu maanteel toimunud kahe sõiduauto kokkupõrke põhjustas 45-aastane Ahti, kes ei tulnud valitud sõidukiirusel laugest kurvist väljudes toime sõiduauto Ford Galaxy kontrollimisega ning kaldus vastassuunavööndisse. Kokkupõrkest vastu tulnud sõiduautoga Honda Accord deformeerusid mõlemad autod täielikult ning Honda paiskus teelt välja.

Õnnetuses hukkus Fordis kõrvalistujana reisinud 45-aastane naine, kes oli turvavööga kinnitamata. Honda juhil oli turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud ning ta pääses õnnetusest kergemate vigastustega. Fordi juht vajas pärast õnnetust haiglaravi ning võeti prokuratuuri taotlusel vahi alla pärast ravi lõppu.

"Ta põhjustas traagilise lõpuga õnnetuse tingimisi mõistetud karistuse katseajal, mis oli talle määratud varasema joobes juhtimise eest," selgitas vahistamise vajalikkust prokurör Marelle Ulla. „Mehel puudus alates 2007. aastast juhtimisõigus, tema juhitud Ford oli ajutiselt liiklusregistrist kustutatud ning ta oli roolis alkoholijoobes,“ ütles prokurör.

Kokkuleppemenetluses mõistis kohus ärakandmisele ka varasemalt määratud tingimisi vangistuse, kokku tuleb mehel ära kanda kaks aastat, üks kuu ja 28 päeva vangistust. Lisaks tuleb tal tasuda menetluskulud, õigusabi tasu ja sunniraha, kokku ligikaudu 1400 eurot.
Otsus ei ole jõustunud.