Politsei pressiesindaja sõnul sai õhtul kella 17.50 ajal häirekeskus teate liiklusõnnetusest Järvamaal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 69. kilomeetril, kus põrkasid kokku Volkswagen Sharan ja Honda Civic.

Seni tuvastamata põhjusel vastassuunavööndis liikunud 46-aastase mehe juhitud sõiduauto Volkswagen Sharan sõitis otsa vastu liikunud sõiduautole Honda Civic, mida juhtis 71-aastane mees. Honda juht toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta hiljem suri. Volkswageni juht toimetati Pärnu Haiglasse ja Honda kaassõitja, 58-aastane naine toimetati Järva Haiglasse.

Kõik juhtunu asjaolud, seal hulgas õnnetuse juhtumise põhjus on selgitamisel. Ekspertiisi käigus selgitati, et Volkswageni juht oli kane.

Sündmuskohal on teekate märg ning õnnetuse ajal sadas vihma. Kuigi juhtunu asjaolud on alles selgitamisel palub politsei autojuhtidel arvestada tee- ja ilmastikuoludega ning säilitada liikluses tähelepanelikkus.

Õnnetuse tagajärjel oli liiklus sündmuskohal häiritud. Pärnu poolt liikuvad autod suunati ümber Laupa küla kaudu ja Türi poolt tulevad sõidukid läbi Jändja küla. Kell 21.44 andis maanteeinfokeskus teada, et liiklus on sündmuskohal taastatud.