„Ma ei ole sugugi närvis,“ ütles ta usutluses ajalehele Bild ajal, mil ta eelkäija on väidetavalt kaotanud lootuse, et neil õnnestub tänavu võita. „Hea duell võib tuua seisu ümberpöörata.“

Kuigi Merkeli (63) konservatiivse erakonna Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) toetus on viimastel aastatel immigratsioonikriisi tõttu langenud, pole sotsiaaldemokraadid suutnud valijatele seni pakkuda piisavalt ahvatlevat alternatiivi, et veenda tema valijaid enda poolele asuma.

Martin Schuzli kampaania algas positiivselt, kui erakonna toetus tõusis konservatiividega peaaegu samale tasemele, kuid lüüasaamised mitmetel kohalikel valimistel, sh Põhja-Rein-Vestfaali liidumaal, on ta kursilt kukutanud.

„Need olid meie jaoks väga rasked kaotused, kuid sellegipoolest ei ole 46 protsenti valijatest veel oma otsust langetanud,“ juhtis Schulz (61) värsketele avaliku arvamuse küsitlustele tähelepanu. „Ma usun endiselt, et me kindlasti võidame valimised,“ ütles ta.

Arvamusküsitluste kohaselt toetab sotsiaaldemorkaate pelgalt 22 protsenti valijatest, samal ajal kui konservatiive pea 40 protsenti valijatest. Ka liidkantslerina toetab Merkelit pea 50 protsenti sakslastest, kuid endist Euroopa Parlamendi presidenti pelgalt 26 protsenti inimestest.