Peaab vist auto Ülemiste kaubanduskeskuse parklasse panema, siis tipa-tapa töökohta. Fooritsükkel Sõjamäe-Tartu mnt. ristmikul, Mustamäe poole minnes oli tõesti 5-6 sekundit ja üle ristmiku läksid maksimaalselt 5 autot ja viimane kollasega.

Tartu maanteelt Jüri poole sõit oli kaa keeruline, sest enne ristmikule jõudmist muutus korraks kaherealine tee, Sõjamäe poolt tulles, üherealiseks ja kuna enamus läksid Mustamäe poole, siis need mitmed, kes Tartu poole tahtsid sõita, istusid sammuti enne ristmikut ummikus.

Kahe sõidurea üheks muundumist näitav märk oli pandud vahetult enne sinna jõudmist ja ummikut raskendas asjaolu, et paljud pidid tegema ümberreastumist peaagu ristmikul. Märk ise näitas, et kolmest reast saab kaks, tegelikult sai kahest üks.

Sisuliselt liiukusid umbes 3000 töötajat, Ülemiste City 6000-st seal töötavast, kes ei liigu lasnamäe poole või ei sõida ühistranspordiga, viie kaupa linnakust välja. Kogu tramburai algas umbes kell neli ja me saime üle ristmiku alles kella seitsme paiku - kaks tundi ootasime töö juures.

Kui parkida Ülemiste keskuse parklasse või pikendada fooritsüklit ja ajutiste märkidega teha vahetult enne ristmikut ühest reast kaks rada, siis oleks enam-vähem okei. Päris naljakas oli näha ka kolme nr. 7 bussi üksteise järel, kõik tühjad.

Millised on algava liiklushooaja murekohad sinu kodukohas? Millised on teie liiklusnipid, et ummikuid vältida? Jaga oma mõtteid aadressil rahvahaal@delfi.ee!