"Tegin paar pilti Kristiine keskuse ümber avanevast igapäevasest vaatest. Asotsiaalid on hõivanud kaks bussipeatust kolmest, samal ajal inimesed seisavad vihma käes. Istutud on pikemalt, nagu võib näha ka tühjadest vedelvadest alkoholipudelitest ja tühjendamist vajavast põiest. Avalik kord on seal käest ära juba pikemat aega, endal tuleb sealt igal õhtul mööda minna," kirjutab pealinlane.

"Mupo-sse helistades saan vastuse, et nad tulevad küll kohale, aga neil ei ole õigusi eriti midagi teha, kui lihtsalt paluda neil lahkuda. See võiks olla avaliku debati teema enne kohalike omavalitsuste valimisi, et miks see nii küll on. Samuti on Kristiine Keskus ees toimuv lagastamine ka kohaliku omavalitsuse ukse ees. Halvemal päeval istuvad asotsiaalid ka Kristiine keskuse sees, Prisma ees olevatel pinkidel. Teen ka ettepaneku sulgeda seal samas asuv odava alkoholi pood," toob kodanik konkreetseid näiteid, mida annaks lahendada.

Kristiine linnaosa vanema asetäitja Raivo Tammus tõdeb Delfile, et probleemist ollakse teadlikud. Nagu on seda ka politsei, kelle pädevusse eelkõige antud probleemi lahedamine Tammuse sõnul kuulub. Lisaks on antud murest teadlik ka kommunaalamet, kes seda bussiootepaviljoni hooldab.

"Tegu on probleemiga, millega on ilmselt suuremal või vähemal määral kokku puutunud, ning puutuvad jätkuvalt, paljud Eesti kohalikud omavalitsused. Kahjuks siin üheseid ja konkreetseid lahendusi pole, sest vastasel juhul seda probleemi enam kusagil poleks. Oleme omaltpoolt probleemi lahendamiseks avatud koostööks ning püüame igati olla politseile ja ka munitsipaalpolitseile abiks, et leida antud olukorrale lahendus. Näiteks toimus meil Kristiines täna hommikul kohtumine piirkonna politseiga, kus arutasime ka seda teemat ning püüdsime üheskoos leida probleemile seadusega ettenähtud lahendusi," rääkis Tammus Delfile.