„Esitatud süüdistus on võimatu ja absurdne. (…) Minu seisukoht seisneb selles, et projekt „Platforma“ toimus. Riigi eraldatud raha kulutati sellele. Ma olen selle üle väga uhke,“ ütles Serebrennikov kolmapäeval Moskva Basmannõi kohtu istungil, kus arutati tema vahi alla võtmist, vahendab Interfax.

Serebrennikov palus end mitte vahi alla võtta.

„Ma olen palju aastaid Venemaal töötanud, teinud siin palju töid, ei kavatse kuhugi põgeneda, seetõttu palun end vabaks lasta. Mul tuleb veel lõpetada mõned käimas olevad tööd,“ ütles Serebrennikov.

Serebrennikov rõhutas, et ei takista kuidagi uurimist.

„Mingit takistamist minu poolt ei ole olnud. Ma olen alati ilmunud juurdluse esimesel nõudmisel, kus ka poleks viibinud,“ ütles Serebrennikov.

Mis puudutab „Platformat“, siis tehti Serebrennikovi sõnul riigi jaoks võimas projekt, mis oli Venemaa jaoks väga tähtis ning sai stardipakuks paljudele noortele kunstnikele. „Mina vastutasin projekti kunstilise osa eest,“ täpsustas Serebrennikov.

Uurijad leiavad aga, et režissöör võib üritada põgeneda või mõjutada tunnistajaid, kui tema vabadust ei piirata.

Serebrennikovi kinnipidamisest teatati teisipäeval. Teda kahtlustatakse aastatel 2011-2014 projekti „Platforma“ realiseerimiseks eraldatud vähemalt 68 miljoni rubla kõrvaldamises. Serebrennikovile esitati süüdistus pettuses eriti suures ulatuses (Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 159, lõige 4). Serebrennikov eitab oma süüd.

Paljud Venemaa ühiskonnategelased on astunud välja Serebrennikovi kaitseks ja kutsunud üles mitte kasutusele võtma sellist äärmuslikku meedet nagu vahi alla võtmine. Kolmapäeval teatati, et uurijad taotlevad koduaresti.