Pärast kokkupõrget jäi kadunuks kümme mereväelast ning merevägi on teatanud, et leitud on mõningaid säilmeid, vahendab CNN.

USS John S. McCain ja tanker põrkasid kokku esmaspäeval Malaka väinast idas. Tegemist on sel aastal juba neljanda korraga, kui USA sõjalaev on Aasia vetes õnnetusse sattunud.

Aucoini töö võtab üle kontradmiral Phil Sawyer.

USA mereväe ja merejalaväe sukeldujad leidsid kadunud meremeeste säilmed suletud sektsioonidest USS John S. McCaini pardal pärast seda, kui alus jõudis mereväebaasi Singapuris, teatas USA Vaikese ookeani laevastiku ülem, admiral Scott Swift.

Kunininglik Malaisia merevägi leidis ühe surnukeha merelt ja püütakse kindlaks teha, kas see on pärit USA sõjalaevalt. Laevad ja lennukid kammivad läbi merealasid Singapurist idas.

USS John S. McCainil tekkis Malaka väinale lähenedes enne tankeriga kokkupõrkamist juhtimissüsteemi rike, teatas mereväe ametnik CNN-ile. Ametniku sõnul pole selge, miks ei suutnud meeskond kasutada tagavarajuhtimissüsteeme.

Ajakirjanikud küsisid teisipäeval ka võimaluse kohta, et USS John S. McCaini arvutisüsteemid võisid ohtu sattuda.

Admiral Swift vastas, et kuigi praegu pole sellele mingeid viiteid, ei välistata midagi ning kõiki stsenaariume uuritakse üksikasjalikult.