Trump kirjutab järgmist:

“On kurb näha meie suurepärase riigi kultuuri ja ajalugu lahti rebitamas, kui teisaldatakse meie kauneid kujusid ning monumente. Sa ei saa muuta ajalugu, aga sa saad sellest õppida. Robert E Lee, Stonewall, Jackson — kes on järgmine, Washington, Jefferson? Milline rumalus! Lisaks jäädakse meie linnade ja parkide ilu väga igatsema ning seda ei saa eales võrdväärselt asendada!”

Trump on Virginia vägivallas süüdlaseks nimetanud nii vasak- kui ka paremäärmuslasi.

Baltimore'is ning New Orleansis teisaldati mälestusmärke ööpimeduses, mõlemas linnas neli. Baltimore'i linnapea Catherine Pugh pidas neid ohuallikaks avalikkusele. New Orleansis skulptuure maha võtnud töölised kandsid maske ning neid turvasid politseinikud.

Põhja-Karoliinas Durhami linnakeses tõmbasid Konföderatsiooni sõduri kuju maha protestijad. Sellele järgnevalt on arreteeritud neli inimest, kes on kuju maha tõmbamisega seotud.


Ameerika Riikide Konföderatsioon oli Ameerika kodusõja ajal isekuulutatud vabariik, mis koosnes Ameerika 11 lõunaosariigist. Tänaseni võib USAst leida üle 1500 kuju, mis on pühendatud selle vabariigi kangelastele, millest suur osa on püstitatud 20. sajandi alguses, olles seega muinsuskaitse all.