Samal ajal, kui Maduro käskis oma toetajatel Caracases valmistuda imperialistlikuks sissetungiks, püüdis USA asepresident Mike Pence regiooni riikide muret Trumpi sõnade pärast hajutada, lubades Venezuela „diktatuuriks varisemisele“ rahumeelset lahendust, vahendab Reuters.

Ebapopulaarne Maduro, kes maadleb kodumaal kokkuvariseva majanduse ja välismaal diplomaatilise isolatsiooniga, on kasutanud Trumpi reedest avaldust ammuste süüdistuste kinnitamiseks, et Washington valmistab ette sõjalist rünnakut.

„Igaüks peab ühinema kaitseplaaniga, miljonid mehed ja naised, vaatame, kuidas see Ameerika imperialistidele meeldib,“ ütles Maduro oma toetajatele, kutsudes neid üles ühinema kahepäevase operatsiooniga 26. ja 27. augustil, milles osalevad nii sõjaväelased kui ka tsiviilisikud.

Caracases kogunesid tuhanded valitsuse toetajad, kes mõistsid Trumpi „sõjalised valikuvõimalused“ Venezuela kriisi lahendamiseks hukka.

„Ma tahan rääkida hr Trumpiga telefoni teel, öelda talle: „Nad lollitavad sind, Trump, kõik mida nad sulle Venezuelast räägivad, on vale. Nad heidavad su kaljult alla,““ ütles Maduro.

Valge Maja lükkas eelmisel nädalal tagasi Maduro taotluse Trumpiga vestelda, teatades, et Trump räägib Maduroga, kui Venezuela on naasnud demokraatia juurde.

Venezuela kaitseminister Vladimir Padrino esines televisioonis kümnete lahinguvalmis sõdurite taustal sõjaväebaasis. Oma kõnes väitis ta, et USA tahab varastada Venezuela naftavarusid.

Asepresident Pence ütles, et USA kasutab demokraatia taastamiseks Venezuelas majanduslikku ja diplomaatilist jõudu.

Riigid kogu Ladina-Ameerikas, kus USA pingutas sõjalist musklit kogu 20. sajandi, mõistsid Trumpi jutu sõjalisest sekkumisest hukka ja teatasid, et see ei ole teretulnud.