Allveelaevnik eitab rootslanna tapmist ja väidab, et nägi teda viimati, kui lasi ta neljapäeval Kopenhaageni-lähedase saare tipus maale, vahendab The Local.

Politsei ei ole uppunud allveelaevale ligi pääsenud, kuid otsustas Madsenile kadunud naise surmas süüdistuse esitada, kinnitas Kopenhaageni politsei.

Taani võimud teatasid reede hommikul, et otsivad allveelaeva Nautilus, mis läks kaduma öösel Öresundi väinas Taani Sjællandi saare ja Rootsi ranniku vahel.

Allveelaeva pardal olid selle omanik Madsen ja Rootsi ajakirjanik, kui see lahkus neljapäeva õhtul Kopenhaageni lähedal asuvalt Refshaleøeni saarelt.

Taani kaitseväe operatsioonikeskuse teatel saabus teade aluse kadumise kohta reedel kell 2.30 rootslanna kallimalt.

Allveelaev leiti kella 10.30 ajal reede hommikul umbes 50 kilomeetri kaugusel Kopenhaagenist Køge lahest. Saadi raadiokontakt ning Madsen teatas, et võtab kursi Kopenhaagenile.

Kella 11 ajal aga allveelaev uppus.

Kaldale toodi ainult Madsen, kuid naisest polnud mingit jälge.

Madsen teatas seejärel, et naine lahkus allveelaevalt neljapäeva õhtul. Politsei alustas kohe otsinguid.

Seitsme meetri sügavuses vees oleva allveelaeva juures on käinud sukeldujad, kuid siseneda nad ei saanud, sest alus tuleb kas stabiliseerida kohapeal või tõsta üles ja tuua sadamasse. Ilmselt tehakse seda laupäeval.