Zahhartšenko teatas, et Donetski rahvavabariigis saadi vastuseks Väike-Vene loomise ideele palju huvitavaid ettepanekuid, mis räägib sellest, et diskussiooni ei algatatud asjata, vahendab RBK.

Zahhartšenko sõnul sai riigi ümberkorraldamise idee laialdase toetuse, sest Ukrainas ei toimu kardinaalseid reforme ning on täheldatav majanduslik ja poliitiline kriis. „Juba praegu võib öelda, et nimetust Väike-Vene ei tule, sest see meenutab paljudele vallutamist,“ märkis Zahhartšenko.

18. juulil kuulutas Zahhartšenko välja uue riigi loomise Väike-Vene nime all. Siis teatas ta, et Väike-Venest saab Ukraina õigusjärglane, sest nimetus „Ukraina“ on end diskrediteerinud.

Veel teatas Zahhartšenko siis, et Väike-Vene pealinnaks saab Donetsk, Kiiev jääb aga ajaloolis-kultuuriliseks keskuseks. Zahhartšenko väitis, et otsus võeti vastu koos niinimetatud Luganski rahvavabariigiga.

Luganski rahvavabariik lükkas aga peagi oma osaluse Väike-Vene loomises ümber.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et Moskvas kuuldi sellest ideest meedia kaudu, ning nimetas seda Zahhartšenko isiklikuks algatuseks.