Kolm meeleavaldajat sai kergelt viga, kui Stockholmi vanalinnas visati Afganistani tagasisaatmise vastu meelt avaldanute hulka ilutulestikuvahendeid. Pealtnägija sõnul olid ründajad paremäärmuslikust organisatsioonist Nordisk Ungdom (Põhjamaade Noorus), teatab Aftonbladet.

Nordisk Ungdom teatas oma veebilehel, et vastas ainult rütmiliste hüüetega, kui meeleavaldajate hulgast neile kallale tungiti.

Politsei on vabastanud kõik 15-16 teisipäeval kinni peetud isikut. Politsei uurib nüüd, kas kellelgi on sündmuste käigust video- või fototõendeid.

Umbes 150 üksi Rootsi tulnud meeleavaldajat ööbis Mynttorgetil Rootsi parlamendihoone läheduses. Nad on valmis uuteks kokkupõrgeteks.

Ajalehe Dagens Nyheter intervjueeritud meeleavaldajad teatasid, et jäävad väljakule, kuni Rootsi migratsiooniameti juht sinna kohale tuleb. Pühapäeval alanud meeleavaldusele on antud kuuajaline luba.

Samasugune meeleavaldus oli Mynttorgetil ka mais. Ka siis ilmus kohale Nordisk Ungdom. Samamoodi visati ka siis meeleavaldajate hulka ilutulestikuvahendeid. Kedagi kinni ei võetud.

Politsei teatas nüüd agentuuri TT vahendusel, et paigutab Mynttorgetile lisa mehi.

Nordisk Ungdom on paremäärmuslik organisatsioon, mis asutati 2009. aastal natsionaaldemokraatliku noorsooliidu (NDU) riismetele.