„Kui rääkida tabust: ma kardan, et Krimmi tuleb kõigepealt suhtuda kui alalisse ajutisse,“ ütles Lindner Funke meediagrupi ajalehtedele, vahendab Bild. „Sanktsioonid ei peaks kaduma alles siis, kui Minski rahuleping on täielikult täidetud. Ka positiivseid vahesamme tuleks hinnata.“

Ajalehele Bild am Sonntag kaitses Lindner oma seisukohti. „Tegelikult väljendasin ma seda, mida paljud mõtlevad ja mis on vaikselt reaalne poliitika,“ ütles Lindner.

Kui vaadata reaktsioone, ei ole see sugugi nii. Lindneri kummardus Putini ees kutsus esile pahameelelaine.

Saksa liiduvalitsus esines vastulausega Lindnerile esmaspäeval.

Liiduvalitsuse suhtumine sellesse küsimusse ei ole kuidagi muutunud ning see on nagu kogu EL-i oma täiesti selge ja ühemõtteline, teatas valitsuse pressiesindaja Ulrike Demmer esmaspäeval Berliinis. Ukraina osa Krimmi annekteerimist Venemaa poolt peetakse rahvusvahelise õiguse rikkumiseks, mis seadis kahtluse alla Euroopa rahumeelse maailmakorralduse.

Terava kriitikaga Lindneri aadressil esines Saksa roheliste juht Cem Özdemir, kelle sõnul tahab FDP esimees ehitada vasakpoolsete (Die Linke) parlamendifraktsiooni juhi Sahra Wagenknechti ümber uut diktaatorite sõprade koalitsiooni.

Venemaa-ekspert ja Putini biograaf Boris Reitschuster kommenteeris Lindneri Facebooki seinal: „Ma olen teie avaldusest täielikult rabatud. Te muudate sellega suhteliseks ründesõja, milles täna endiselt sureb pea iga päev inimesi. Te liitute sellega AfD, SPD ja Die Linke enampakkumisega diktaatorile. Minu silmis reedate te sellega FDP põhiväärtused ning muudate oma erakonna tõeliste demokraatide jaoks valimiskõlbmatuks.“

Saksa liiduvalitsuse Venemaa-volinik Gernot Erler hoiatas debati eest Krimmi annekteerimise üle. Erler ütles, et Euroopa peab kõigepealt keskenduma poliitilise lahenduse leidmisele verisele konfliktile Ida-Ukrainas.