Ameeriklaste koostatud kava võeti vastu ühehäälselt ja selle kohaselt keelatakse Põhja-Korea söe, raua, tina ja mereandide eksport, mis võib stalinistliku riigi jaoks tähendada aastas suisa miljardi dollari suurust kaotust. Ühtlasi piiratakse resolutsiooniga oluliselt ettevõtjate võimalusi riiki investeerida.

USAl õnnestus lähedaste majandusidemete kiuste saada ka Hiina toetama karme meetmeid Põhja-Korea vastu seoses Pyongyangi otsusega jätkata raketi- ja tuumaprogrammi arendamist, hoolimata pidevast rahvusvahelisest survest.

Varem ei ole sanktsioonide kehtestamine suutnud Põhja-Koreale vajalikul määral survet avaldada.

USA president Donald Trump rõõmustas oma Twitteri kontol sanktsioonide karmistamise üle, öeldes, et tegemist on ajaloo suurima üksiku majandussanktsioonide paketiga Põhja-Korea vastu.

Lõuna-Korea välisminister Kang Kyung-wha aga ütles laupäeval samal ajal, et on valmis erakorraliselt oma Põhja-Korea ametivennaga kohtuma.

Kyung-wha avaldas valmidust kohtuda põhjakorealasega nädalavahetusel Kagu-Aasia Riikide Assotsiatsiooni (ASEAN) tippkohtumisel Filipiinidel. „Kui tekib võimalus, peaksime rääkima,“ vahendas AFP ministri sõnu.