"Käisime üritusel laupäeval. Meie laste tõmbenumbriks oli samuti atraktsioonide park. Batuutide peal olid lapsed umbes pool tundi, selle aja jooksul kadus elekter kaks korda. Kokku viibisime atraktsioonide alal kaks tundi, selle aja jooksul kadus elekter veel vähemalt kahel korral. Mainimata ei saa jätta, et kõik batuudid (umbes kaheksa tükki, täpselt üle ei lugenud), karussellid ja skyjump olid ühendatud selle ühe generaatoriga. Lisaks tõesti ei olnud kõikide batuutide juures järelvalvet. Meil lapsevanematena kohal olles tekkis samuti ohutuse küsimus. Artiklites korraldajate poolt igaljuhul kuidagi ükskõikne ja üleolev suhtumine teemasse. Eks igaüks õpib enese kogemusest ja järgmisel aastal jääb meie poolt see festival külastamata," räägib üks lapsevanem.

"Minu lapselaps käis muinasjutumaal ja laskis näomaalingu ning maski teha. Instkuktorist tütarlaps pistis kuuma liimiga sule lapsele pihku, lapsele tekkis suur vill sõrmele. Instruktor ei hoiatanud, et maski tehakse kuuma liimiga ja tal ei olnud ka ühtegi esmaabivahendit käepärast. Meie festival lõppes pisaratega. Hiljem helistasin ka korraldajale, sealt kuulsin, et festivalil on esmaabi ja kõik juhendajad on instrueeritud. Kuuma asja ei anta lastele pihku ja üldse ei ole kuumad vedelikud laste mänguasjad. Kui keegi tahab lastega tegelda, siis peab tegevus olema ohutu ja hästi läbimõeldud," kirjeldab vanavanem õnnetut vahejuhtumit.

"Käisin ka lastega seal üritusel. Elektrikatkestused olid probleemiks ja oleks võinud lõppeda traagiliselt, see on korralduse teema. Mis puudutab instruktoreid, siis mina nägin seal kollastes vestides lapsi, kes täitsid neile määratud vastutusrikast tööd. Kui batuudil oleks õnnetus juhtunud, kas siis see 14-aastane instruktor oleks vastutanud 5-6 aastase jütsi eest? Üritus ise oli vahva ja lähme uuel aastal ka, aga see probleem peaks olema uuel aastal likvideeritud," viitab kolmas lapsevanem noorte instruktorite probleemile.

Seal batuudel oli küll natuke kõhe tunne. Selline üleronimise ja allalaskmisega batuut, mis kujutas mingit kosmosesüstikut. Seal 10-aastane instruktor ütles, et ta ei saa üle viie lapse peale lubada. Mõttekoht on muidugi see, et nii väiksed lapsed ei saa teostada järelvalvet toimuva osas, nad ei oska ohtu hinnata. Ikka peaks atraktsiooni juures viibima täiskasvanu. Muidu oli see väga ilus ja tore üritus, kuid see lapstööjõud atraktsioonidel oli hirmutav, eriti see umbes 10-aastane, kes juhatas batuudil lapsi," selgitab pealtnägija.

"Oli juhuslikult sel ajal seal karusselli juures, kui vool ära läks. Mina ei näinud ühtki nutvat-ahastavat last. Karussell jäi lihtsalt seisma ja lapsed istusid edasi. Kui nüüd mõni kriim tuli, siis selle pärast ei tasu küll sõjakisa tekitada. Seda, et instruktorit või kedagi seal ei olnud, on vale jutt. Instruktor käis iga sõidu eel vaatamas karusselli tagumisel küljel, kas kõik lapsed istuvad ohutult ja on peale jõudnud. Mida pean aga ütlema laste suhtes - nemad ei istu seal peal ohutult: kes vehkis lahtiste kätega, vibutati jalgu iga suunas, üks tüdruk teeskles, et magab või on halb. Lõpuks selgus, et tegi nalja. Keegi pole ju ettekuulutaja, et vot nüüd kaob vool ja sõitu ei alusta," arutleb teine pealtnägija laste enda käitumise üle.