Teiste aluste kõrval võib suurejoonelisel paraadil näha ka maailma suurimat tuumaallveelaeva Dmitri Donskoi ja Vene Põhjalaevastiku lipulaeva, tuumaristleja Pjotr Velikit.

Vene mereväe lipulaevadel tuli Peterburi jõudmiseks mööduda ka Eestist. Neid saatnud politsei- ja piirivalveameti (PPA) laevastiku lipulaev Kindral Kurvits liikus majandusvööndi ja Eesti territoriaalmere piiril, hoides umbes kahe meremiili ehk 3,7 kilomeetri pikkust distantsi.

Laevad väljusid 17. juulil Vene põhjalaevastiku peamisest baasist Severomorskist Barentsi merele. Paraad, millest osavõtmiseks alused sadamast välja sõitsid, leiab aset Venemaa sõjalaevastiku päeval (juuli viimane pühapäev, sel aastal 30. juuli), teatab telekanal Zvezda.

Põhjalaevastikust osaleb paraadil kokku kümme laeva, sealhulgas esimese järgu laevad, mis on mõeldud ülesannete täitmiseks kaugemas ookeanitsoonis: lisaks ülalnimetatutele ka raketiristleja Maršal Ustinov ja suur allveelaevade vastane laev Vitseadmiral Kulakov. Lisaks sellele osaleb paraadil Vene õhujõudude 45. armee ja põhjalaevastiku õhutõrje 28 lennukit ja helikopterit.