Täna saabus 35 000 elanikuga Lõuna-Savo maakonna Savonlinna Venemaa president Vladimir Putin, et kohtuda Soome presidendi Sauli Niinistöga. Putini visiidiks on Savonlinnas ettevalmistusi tehtud juba mitu nädalat, kohale toodi nii Vene ametnikke kui autosid.

Soome president Sauli Niinistö võtab külalise vastu ajaloolises Punkaharju hotellis. Hiljem minnakse aurulaevaga Saimaa järvele sõitma. Aurikul on plaanis õhtusöök. Hiljem külastatakse Savonlinna ooperipäevi. Putin on Soomes üheks päevaks, õhtul naaseb ta koju.

Pressikonverentsil tulid jutuks ka sanktsioonid Venemaa vastu. "See oleks see väga kahetsusväärne ja küüniline, sest see on oma geopoliitiliste eeliste ärakasutamine teiste arvel. Me pole näinud lõppvarianti, kuid meid üritatakse pidevalt provotseerida, saadetakse välja diplomaate ja võetakse ära diplomaatilist vara, mis on kõigi rahvusvaheliste reeglite vastane. Ka sanktsioonid on rahvusvahelise õiguse ja WTO reeglite vastased. Aga me käitume vaoshoitult, kuid ükskord oleme sunnitud vastama. Millal ja kuidas, sõltub sellest, mis vormis on lõplik sanktsioonide seadus. Hoolimata sellest, mis juhtub, peame me kuidagi koostööd tegema," sõnas Putin.