Samuti kavatseb McCain osaleda hääletusel tervishoiureformi üle, mille eesmärgiks on välja vahetada nõndanimetatud Obamacare. McCaini hääleta seda ilmselt vastu ei võetaks, vahendab AFP.

"Senator McCain ootab innuga homme senatisse naasmist, et jätkata tööd oluliste seadustega, mille hulgas tervishoiureform," seisis teadaandes.

Senaator kirjutas Twitteris sarnase avalduse ja teatas, et on teisipäeval tööl tagasi.


McCainile tehti eelmisel nädalal operatsioon trombi eemaldamiseks vasaku silma kohalt ning analüüsid näitasid, et sellega oli seotud primaarne ajukasvaja ehk glioblastoom. Senaator ja tema perekond kaaluvad edasisi ravivariante.

Vabariiklaste käes on 100-kohalises senatis 52 saadikukohta. Demokraadid on Obama tervishoiuseaduse tühistamise vastu ja möödunud nädalal teatasid vastuseisust senati enamuse juhi Mitch McConnelli esitatud tervishoiuseadusele vabariiklased Susan Collins ja Rand Paul.

Seega pole vabariiklastel piisavalt hääli isegi hääletuse korraldamiseks senatis.

McConnell lükkas nädalavahetusel hääletuse edasi, sest reedel McCain vajas taastumiseks vähemalt nädala ja McConnell ei saa riskida ühegi hääle kaduma minemisega.

Tervishoiureform on president Donald Trumpi ja paljude vabariiklaste keskne kampaanialubadus. Vastav eelnõu kukkus kord juba äärepealt läbi.