"Juunikuu teisel päeval sai 22-aastane inimene kukkudes trauma. Pöörduti Pärnu EMOsse,valvearst saatis põlvest pilti tegema. Saanud vastuse kätte, soovitati koju minna ja valuvaigisteid süüa, et vast oli lihasevenitusega tegu. Kaks nädalat hiljem polnud olukord parem kui juhtunu järgselt. Perearst saatis puusapilti tegema ja siis selgus tõde, et tegemist oli puusanapa murruga. Perearst ei osanud midagi targemat teha, kui saata kirurgi juurte, et saaks kompuuteruuringu teha. Kirurg aga sõimas, et mis see temasse puutub, peab hoopis ortopeedi juurde saama. Õnneks dr. Linnamäe, kes külastab kord kuus haiglat, oli haiglasse tulemas. Tänu sellele arstile hakkas ka midagi toimuma. Kahe kuu jooksul jooksutati noort inimest karkudel, ilma et oleks koheselt tehtud korralik EMO uuring. Kas siin saab ülde ravikvaliteedist rääkida," imestab üks Delfi lugeja.

"Probleemiks ei ole ainult 2-3 kuune ooteaeg eriarstile saamiseks, vaid esmalt pole võimalik üldse arstile registreerimiseks aega saada.
Helistades registratuuri, saad vastuseks, et numbreid ei ole. Millal uuesti helistada, ei teata. Olen arstile aja registreerimise saamiseks katsetanud ligi kaks kuud, ooteaeg neuroloogile on kolm kuud. Polikliinikute koridorid on peaaegu inimtühjad, ootajaid ei ole. Midagi on ajakavade ja vahendite jaotamise väga valesti.
Meie riigi arstiabi saadavust, vahendite jaotust, üldse kogu süsteemi toimimist peaks auditeerima riigikontroll," on teine Delfi lugeja kindel.

"Pärnu Ristiku Haiglas jäeti sel kevadel ära suurel hulgal plaanilisi oppe. Põhjust ei teagi keegi, inimesed jäeti ilma ja ei pikendatud aegu. Ise sain halva kogemuse osalilseks Mustamäel seoses südame operatsiooniga. Minuga tegelesid venekeelt kõnelevad arstid, kes oma patsiente väga ei hoidnud," on kolmas Delfi lugeja üllatunud.

"Mul olid pikemat aega valud rinnus. Kuna mul on südameprobleemid, siis oletati, et põhjus võib olla südames, kuid tegelikult ei olnud. Röntgenis avastati, et suur diafragma song ja suur osa maost on tunginud rinnakorvi. Sain ka soovituse võimalikult kiiresti opereerida, kuna pidavat olema eluohtlik seisund. Mis edasi tuli, on lausa masendav. Eriarstile pääsemist ootasin kaks kuud. Vaadati, et kindlasti on vaja operatsiooni, aga määrati opi aeg üldjärjekorras 8,5 kuu pärast! Pärast oppi ütles opi teostanud arst, et tõesti oleks pidanud opereerima koheselt pärast häda kurtmist. Sama situatsioon kordus 1,5 aastat pärast esimest oppi. See, mis toimub Eestimaal inimeste raviga, on pehmelt öeldes masendav," kirjeldb neljas Delfi lugeja.